Wat zijn de traplift prijzen?

Wat zijn de traplift prijzen?

1 februari 2022 0 Door Tijn

Voel je je moe en uitgeput, omdat je een beperking hebt, lichamelijk of mentaal? Denk aan ernstige reuma of astma. En kun je de trap niet meer op? Dan is verhuizen naar een opvang- of verzorgingstehuis een optie. Maar dat is natuurlijk niet wat je direct wilt, want wellicht wil je zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dit kan dankzij diverse aanpassingen in je woning. Eén daarvan is de traplift, die je zelfredzaamheid vergroot. Je laadt hem eenvoudig op met een accu die via het lichtnet werkt. Bediening is makkelijk en ook je hondje en de boodschappen kun je erin naar boven brengen. Wat zijn de traplift prijzen? Kies sowieso voor tweedehands (dit is duurzamer); tweedehands trapliften gaan nog jaren mee. Een model voor een rechte trap kost rond de 2000 euro, en eentje voor een trap met kromming kost rond de 4000 euro. Voor traplift prijzen kun je tevens een vergoeding aanvragen.

De traplift is binnen een dagdeel geïnstalleerd

Het kan zijn dat je er in eerste instantie tegenop ziet om een traplift aan te schaffen. Er kan schaamte op rusten. Wees wel op tijd met regelen want het duurt vaak nog zeker twee maanden voor je het ding in huis hebt. Er moet een bedrijf bij je thuis komen om alles op te meten en alles door te spreken, en het moet vaak op maat gemaakt worden. Tweedehands trapliften zien er vaak gewoon als nieuw uit, dus dat is een goede keuze. De installatie duurt meestal een dagdeel. De bediening is voor iedereen heel makkelijk, met een simpele druk op de knop ben je zo boven. Heb je last van je gewrichten, of ademnood? Dit is verleden tijd dankzij de handige traplift! 

Hoe vraag je subsidie voor een huislift aan?

Het gaat er in eerste instantie om dat jouw handicap erkend wordt. Een indicatie van de huisarts is vaak voldoende. Je kunt subsidie voor een huislift vervolgens aanvragen via het VAPH: Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Daar kun je een trapliftvergoeding krijgen tot wel 8399,71 euro. Dankzij de subsidie voor een huislift is deze dus zelfs te verkrijgen door personen met een krappe beurs, omdat de Vlaamse overheid wil dat deze hulpmiddelen voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk zijn. Via het VAPH kun je ook één onderhoudsbeurt per jaar vergoed krijgen. Indien je ouder dan 65 jaar bent kun je de subsidie voor een huislift ook aanvragen via de Vlaamse aanpassingspremie. Traplift prijzen hoeven dus niet duur te zijn, oriënteer je vandaag nog en laat je ontzorgen door dit handige hulpmiddel!