Zonder transport staat alles stil

Zonder transport staat alles stil

27 december 2019 0 Door Tijn

Het is een gevleugeld gezegde, maar er is niets aan gelogen. Want zonder transport worden winkels niet bevoorraad, worden pakketten niet bezorgd en kan het vee niet gevoerd worden. Huizen worden niet meer gebouwd, er worden geen nieuwe auto's meer afgeleverd en de complete export van alle Nederlandse producten komt in de problemen. Dus hoe cool is het dan als jij werkzaam bent in de transport? Er zijn voldoende transport vacatures om uit te kiezen. Je hoeft echt je vrachtwagenrijbewijs niet te halen om in de transport aan het werk te gaan. Er zijn veel meer belangrijke schakels in deze tak van sport.

Logistiek manager of planner

Je werkt dan op kantoor en hebt veel contact met de bestuurders van de vrachtwagens en bestelbussen die jij op pad stuurt. Zij zijn voor hun routes en afleveradressen afhankelijk van jouw planning. Jij moet ervoor zorgen dat ze kunnen laden en lossen op de afgesproken tijden. Is er een oponthoud onderweg? Dan zorg jij dat je chauffeurs toch nog kunnen lossen en laden. Jij bent de spin in het web van het transportbedrijf. Je houdt rekening met voorkeuren van chauffeurs en zorgt dat de rijtijdenwet niet wordt overschreden.

Logistiek medewerker in een fabriek

Jij zorgt ervoor dat de vrachtwagens die aanleggen bij jouw poorten worden gelost en dat de pallets, dozen en karren op de juiste plek worden opgeborgen of worden doorgeladen naar de volgende vrachtwagen. Ook het laden van vrachtwagens doe jij met veel plezier. Je zorgt ervoor dat de spullen in een logische volgorde in de vrachtwagen komen te staan en dat de verdeling van het gewicht goed is. Dit doe je met een heftruc, hiervoor heb je natuurlijk je rijbewijs gehaald. Jij wordt pas echt gelukkig van een mooi geladen vrachtwagen. En natuurlijk ook wanneer iedere vrachtwagen op tijd wordt gelost en geladen. Je werkt aan de hand van pakbrieven en zorgt dat alles dat in de vrachtwagen geladen wordt genoteerd staat.

Of je bent vrachtwagenchauffeur

Als vrachtwagenchauffeur binnenland kan jij echt genieten van de beslotenheid van je eigen cabine. Muziekje erbij en zorgen dat je op tijd op je bestemming bent. Natuurlijk heb je te maken met snelheidsbeperkingen en de rijtijdenwet, maar het lukt je toch iedere keer weer. Ondertussen kijk je eens goed om je heen en zie je hoe mooi Nederland eigenlijk is. 's Avonds ben je gewoon lekker thuis bij je partner. Even klagen over de planning en er ook al naar uitkijken dat je de volgende dag weer achter het stuur mag kruipen.