Sportkledingen zijn cruciaal

Sportkledingen zijn cruciaal

20 juli 2021 0 Door Tijn

Als we het hebben over herenkleding dan denken we al snel aan sportieve kledingstukken. Heren hechten namelijk veel waarde aan comfort en uitstraling. Een sportieve look laat jou een stuk gezonder en jonger uit zien. Maar wat zijn de voordelen van het dragen sportkleding heren? Het dragen van sportieve kledingstukken zijn veel meer dan alleen comfortabel en stoer. 

 

Sportkleding

Er zijn verschillende soorten sportkledingen. De meest gedragen sportkleding zijn shirts en trainingsbroeken. Ook vesten worden ook regelmatig aangeschaft om te dragen tijdens het sporten. Sportkledingen zijn zeer gewild, waardoor veel kledinglijnen ook een aparte sportcollectie ontwikkelen. Net zoals de casual kledingstukken, zijn het dragen sportkledingen cruciaal. Bij elk sport worden er andere sportkledingen gedragen. Bij voetbal dragen heren bijvoorbeeld een korte broek en een shirt. Terwijl ze voor het zwemmen alleen een zwembroek dragen. Tijdens het hardlopen dragen we bijvoorbeeld een trainingsbroek of een legging. Als het regent dragen we een vest. Sportkleding onderscheidt zich van andere heren kleding door de stof. De stoffen van sportkledingen zijn vochtregulerend, windafstotend en of ademend. 

 

Comfort in kledingstukken

Sportkledingen zijn erg comfortabel. Deze zijn namelijk meestal gemaakt van katoen of polyester. Als je de juiste sportkleding koopt, die aansluit op jouw pasvorm en jouw maat, dan heb je in principe een comfortabele sportkleding. Wie wilt er niet comfortabel kunnen sporten. Vroeger vergaten we wel eens onze gym broek tijdens een gymles. Herinner jij je nog hoe oncomfortabel je jeans zaten? Je broek schuurde tussen je benen, terwijl jij aan het rennen of koprollen was. Je gymdocent waarschuwde jou dat je het de volgende keer niet zou moeten vergeten en dat is niet voor niets. Na het sporten kwam je buiten met kledingstukken waarin je had gezweet, waardoor de kans op ziek worden erg groot was. Veel sportkledingen zijn zo gemaakt, dat jij voldoende beweegruimte hebt en het ook niet snel te warm krijgt. Meestal zijn de sportkledingen ook gemaakt van strechy materiaal. Hierdoor zitten ze dus ook niet strak.

 

Sportkleding en vochtregulering

Maar waarom zijn sportkledingen zo comfortabel? Sportkledingen worden dus meestal gemaakt van katoen of polyester. Deze twee stoffen brengen veel voordelen met zich mee. Allereerst neemt katoen vocht op. Katoen is ademend, licht, voelt zacht aan en is vrij goedkoop. Polyester is bijvoorbeeld slijtvast, vormvast, droogt snel en is vochtregulerend. Hierdoor zijn het ideale stoffen om sportkledingen mee te maken. Vochtregulerende stoffen zorgen ervoor dat je zweet niet tussen je huid en het stof in blijft. Vochtregulerende kledingstukken voeren vocht af. Hierdoor voel je je niet zo snel plakkerig en vies tijdens het sporten. Ook drogen de kledingstukken natuurlijk snel uit. Met vochtige kledingstukken rennen is een hel. Het voelt dan bijvoorbeeld erg zwaar aan.