Reizen met je hond(en)

Reizen met je hond(en)

28 augustus 2019 0 Door Tijn

Je beste vriend

Ze noemen honden natuurlijk niet voor niets ‘mans best friend’. Honden zijn ongelofelijk trouwe en fijne huisdieren die net zoveel houden van hun baasjes als dat de baasjes houden van hun hond. Veel mensen denken dat dit overdreven is maar er zijn meerdere onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat honden dezelfde liefde hormonen aanmaken als mensen doen. De vraag is dan ook natuurlijk wat je moet doen wanneer je op vakantie gaat. Kun je je hond of honden meenemen of moet je ze thuis achterlaten. In dit artikel bespreken we de verschillende opties wanneer het gaat om honden en vakantie.

Het eerste wat natuurlijk belangrijk is voor de beslissing is de manier waarop je gaat reizen. Wanneer je een verre reis maakt met het vliegtuig is het meenemen van een hond meteen een stuk ingewikkelder. Alhoewel de meeste vliegtuigmaatschappijen een optie aanbieden dat honden kunnen worden meegenomen is een dergelijke reis ongelofelijk stressvol voor een hond. Ik raad het over het algemeen niet aan om honden mee te nemen en te laten vervoeren in het bagageruim van het vliegtuig. Nu zijn er sommige kleine honden die meegenomen mogen worden in de passagiersruimte. Desondanks is het nog steeds zo dat vliegen zelfs op deze manier erg stressvol kan zijn.

Met de hond in de auto

Wanneer je op vakantie gaat met de auto is het meenemen van een hond natuurlijk een makkelijkere optie. Je kunt je hond met de auto meenemen op vakantie en zeker als je de hond hebt geleerd kalm te zijn in de auto is het voor de hond een hartstikke fijne ervaring. Dit is in Europa een prima optie voor mensen met een hond aangezien Europa prachtige en diverse vakantielocaties heeft. Je kunt bijvoorbeeld met je hond de bergen in of naar een strand in Frankrijk en Spanje. Ook de Noordelijke landen kunnen leuk zijn.

Honden zijn over het algemeen erg gehecht aan gewoontes en ook hun eigen voeding. Neem op vakantie daarom genoeg hondenvoer mee van het merk wat je hond graag eet aangezien deze voeding in andere landen mogelijk niet beschikbaar is. Een goede en gezonde optie voor honden is bijvoorbeeld Royal Canin. Tegelijkertijd is je hond kwijtraken thuis al gigantisch veel stress maar op vakantie is het verschrikkelijk. Ik kan het daarom aanraden om op vakantie beter op te letten en je hond bijna altijd aan de lijn te houden. Je wilt niet je vakantie spenderen met het zoeken naar je trouwe viervoeter.