Optimale droging van een ruimte na waterschade

Optimale droging van een ruimte na waterschade

23 augustus 2019 0 Door Tijn

Laatst hebben wij te maken gehad met waterschade op kantoor door een gesprongen leiding. Erg vervelend, want waterschade kan zorgen voor blijvende muffe geuren en schade aan vloeren of muren. Vochtigheid dringt namelijk overal door. Toch is het bij snel ingrijpen goed op te vangen. Je kan de schade meestal geheel herstellen door de getroffen plaatsen optimaal te drogen. 

Drogen van een ruimte

Voor het drogen van een bepaalde ruimte zijn er droog-methoden en hiervoor bestemde apparaten ontwikkeld. Wat je precies nodig hebt voor de waterschade waar je mee te maken hebt, hangt natuurlijk af van de soort ruimte en de schadelocatie. In ons geval bleek een kleine basis droger uitkomst te bieden. Een kleine tot middelgrote luchtontvochtiging of adsorptiedroger wordt veelal aangeraden bij kleine calamiteiten. Bij grotere schade of een sterkere inzet van ontvochtiging kan een krachtigere droger gekozen worden. 

Het inzetten van een droger draagt bij aan de directe ventilatie van de ruimte. Uiteindelijk werkt de inzet van droger kostenbesparend. Je kan immers snel de schade beperken. In de bouw worden deze apparaten vaak ingezet om snel bepaalde werkzaamheden weer voort te kunnen zetten. Zo is deze methode ook een slimme keus om de tijdsduur van de herstelwerkzaamheden te verkorten.

Huren bij Boels

Uiteindelijk hebben we via Boels Rental een droger kunnen huren. Boels is een verhuurder van bouwapparatuur zoals machines, gereedschappen en equipment voor evenementen en biedt snelle verhuur opties voor zowel bedrijven als particulieren. Zo kun je niet alleen terecht voor een bouwdroger huren, je kunt er ook een graafmachine huren of een bouwlift, maar ook machines voor tuin- en groenonderhoud. Door de samenwerking met verschillende bouwmarkten wordt het aanbod van gereedschap continue uitgebreid. 

Boels heeft ruim 400 filialen in 11 landen, zo ook in België, en daarmee is het een van de snelst groeiende verhuurbedrijven op dit moment. Een betrouwbare en kwalitatieve verhuurder voor jouw wensen dus. Dat is wel zo makkelijk wanneer je met bijvoorbeeld schade te maken hebt. 

Op de website staat duidelijk aangegeven wat een apparaat kost per dag of per week. Je huurt voor een bepaalde periode, neemt een legitimatiebewijs mee bij het bezoek aan Boels, en betaald veilig per pin. Voor alle verhuurde artikelen geldt wel een waarborgsom, maar deze krijg je bij inlevering weer terug. Bovendien huur je extra voordelig in het weekend! Tenslotte, en dat kunnen wij zeker waarderen, kun je advies opvragen over wat er precies mogelijk is in elke situatie. Via de Customer Care service kun je alle informatie opvragen. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent.