Geef jouw pakketjes een boost

Geef jouw pakketjes een boost

29 november 2022 0 Door Tijn

Je bent super trots op je webshop, en dat is je goed recht. Misschien heb je hem wel helemaal alleen opgezet, of met een paar trouwe vrienden. Wat het ook is; het gaat goed, en daar heb je lang van gedroomd. Het enige waar je écht nog graag in wil verbeteren, of wat in ieder geval bovenaan je lijstje staat, is je verpakking. De pakketjes die je nu stuurt zijn, ook deels uit noodzaak en deels uit onwetendheid, voornamelijk kartonnen dozen met bubbeltjesplastic erin voor bescherming, maar je wil meer. Is dat nou een kwestie van andere papieren zakjes of plastiek zakjes, of zit het dieper dan dat? 

Grondbeginsels 

De allereerste vraag die je jezelf moet stellen, nog voordat je ineens allemaal nieuwe stickers of doosjes bestelt, is; ben je blij met je concept? Dan heb ik het even over je bedrijfsconcept in het algemeen, in dit geval. Zet eerst even goed voor jezelf op een rijtje wat dat is. Waar sta je voor, als bedrijf? Wat voor producten heb je én vooral ook, hoe breng je die aan de man? Wat is de reden dat je webwinkel zo goed loopt; wat trekt jouw publiek? Is het je fantasy-achtige esthetiek of juist je moderne stijl en look? En vanuit dat concept, als je alles weer hebt aanscherp en weer helemaal voor ogen hebt, vertrek je. Vanuit dat concept doe je eigenlijk alles, van je marketing tot je logo design, tot je pakketjes. Je concept is je basis. Als je ooit kwijtraakt hoe je iets moet doen, bedenk dan: Als ik vanuit mijn idee denk, hoe zou ik dit dan aanpakken? Vaak blijft er dan maar één antwoord over. 

Personalisatie 

Je hebt nu precies in je hoofd wat voor soort pakketjes je wil, maar weet nog niet hoe je die esthetiek nu vertaalt naar de praktijk. Vaak gaat het om de details. Een kartonnen doosje of papieren zakje met bubbeltjesplastic erin is helemaal niet slecht; het is praktisch en zorgt ervoor dat je product ook daadwerkelijk veilig aankomt, wat altijd de eerste prioriteit blijft. Maar bedenk eens hoe je het net dat beetje extra persoonlijkheid kan geven. Is dat een wassen zegel op de voorkant met het logo van je bedrijf? Stickers aan de binnenkant, of glitter, of confetti? Wil je al je producten in van die kleine zijden zakjes gaan verpakken, zodat mensen twee keer iets uit mogen pakken? Of stel je voor dat je doosjes of zakjes print met jouw logo, helemaal in jouw stijl. 

 

Het komt wel goed met jouw webwinkel, én met je verpakkingen. Succes!