Een nieuwe outfit

26 januari 2020 0 Door Tijn

Toen ik ongeveer vijftien jaar oud was besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe outfit. Ik woonde samen met mijn vader, moeder en broer in Gouda. Gouda is een hele leuke stad. De avondvierdaagse wordt elk jaar stevig gevierd, dit vind ik prachtig. De samenhorigheid van het dorp, zoals ik Gouda graag noem, is dan echt goed te merken. Vanaf jonge leeftijd vond ik het al heel erg leuk om te gaan shoppen. Het liefst deed ik dit met mijn moeder. Mijn moeder werkte namelijk in een kledingwinkel op de hoofd winkelstraat van Gouda. Elke dag leerde ze weer wat nieuws over de laatste modetrends. De winkel waar ze in werkte was voor zowel mannen als voor vrouwen. Dit zorgde ervoor dat ze ook voor mij hele leuke kleren kon uitzoeken.

Nieuwe outfit

Ik weet nog goed dat ik op die leeftijd lang haar had. Ik vond het moeilijk om hier coole kleren bij te zoeken. Ik spreek nu wel over ongeveer 10 jaar terug, dus de modetrends waren toen ietwat anders. Mijn moeder koos een stoer blauw shirt voor mij uit, met korte mouwen. Hierover ging een zwart vest met een lekker dikke capuchon. Als broek kreeg ik een soort strakke broek, maar aan de onderkant was deze wijdt. Het leek een beetje op een tapered fit. Eerst snapte ik deze keuze niet helemaal van mijn moeder, tot ze met de bijpassende schoenen aan kwam lopen. Deze schoenen waren laarzen. En niet van die kikkergroene om de sloot mee uit te baggeren, maar mooie zwarte van Tommy Hilfiger. De buitenkant was van leer en een soort hard stof, en de binnenkant was gevoerd met een soort wol. Ze waren heerlijk warm en kwamen heel mooi onder de broek uit. De ruimte onderkant van de broek ging in de laarzen, dit zal lekkerder dan een strakke broek. Althans, dit vertelde mijn moeder mij.

Eigen winkel

Ongeveer drie jaar later kreeg mijn moeder de kans om de winkel over te nemen. Dit vond ze prachtig. Ze kreeg het idee om de winkel in tweeën te delen; mannen en vrouwen. Voorheen stonden de kledingrekken door elkaar met een bordje man of vrouw erop. Ook werd de vloer van de vrouwen mooi laminaat en bij de mannen gegoten beton. Dit had een stoere look. Binnenkort zou het werk aan de winkel letterlijk gaan beginnen. Ik herinnerde hoe goed mijn moeder mij had geholpen en wilde graag wat voor haar terug doen.