Een grofvuil container huren: here’s how

Een grofvuil container huren: here’s how

29 december 2019 0 Door Tijn

Het is bijna 2020! Wat betekent dat? Vuurwerk? Oliebollen? Bange huisdieren? Ja, ja en ja, maar het betekent ook… de Nieuwjaarsschoonmaak! Ik weet niet hoe bekend dit is bij de rest van Nederland, maar bij ons in de familie en vriendenkring is dit echt een ding. We verzamelen alle spullen die we niet meer nodig hebben, van boeken tot meubilair, alles wat alleen maar onnodig ruimte inneemt in ons huis, en brengen het dan of naar de kringloopwinkel, of, als het echt niet meer te gebruiken is, gaat het in de grofvuil container.

Maar, hoe moet je zo’n grofvuil container huren?

Al die formaten

Deze containers komen in verschillende formaten. Het formaat is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid afval die je er in kwijt wilt, en dus ook van wat voor soort plek of gebouw je gaat opruimen, of het nou Nieuwjaarsschoonmaak is of op elke andere tijd van het jaar. Als je bijvoorbeeld een grofvuil container nodig hebt voor een bouwplaats, denk je aan een heel ander formaat dan wanneer je je oude schuurtje gaat uitruimen. Denk dus goed na hoeveel afval je ongeveer denkt te gaan hebben.

Hieronder een tabel met de beschikbare hoeveelheden en de prijzen:

Bigbag grofvuil (denk aan een grote luie stoel)

€176,66

3m3 grofvuil container

€263,48

6m3 grofvuil container

€361,79

10m3 grofvuil container (open of gesloten)

€507,60

Let wel op!

Voordat je nu meteen een grofvuil container huren gaat, blijf nog even hier. Het is namelijk handig als je weet wat er wel en niet in zo’n grofvuil container mag, voordat je er een huurt. Eigenlijk heb je een grofvuil container nodig voor al het (huiselijk) afval dat niet met de regulaire afvalinzameling mee kan, omdat het te groot of te zwaar is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kasten, stoelen, tafels, tapijt, grote hoeveelheden papier/karton, fornuis, metaal, etc. Er zijn echter ook een paar categorieën spullen die zeker weten niet in een grofvuil container mogen. Denk hierbij aan: alle elektrische apparaten, chemisch afval (koelkasten of vriezers horen daarbij), asbesthoudend materiaal, giftig afval en niet meer dan 5% zand of grond. (5% van de totale inhoud van de grofvuil container).

Bekijk dus even goed de richtlijnen van het bedrijf waar je het grofvuil container huren wilt doen. Het is belangrijk dat je van tevoren weet wat er wel en niet thuishoort in zo’n container. Ook is het slim om van tevoren te bedenken hoeveel afval je waarschijnlijk gaat hebben dat onder de ‘grofvuil’ categorie valt, én hoeveel budget je hebt. Succes!