Een feestje altijd een goed idee

Een feestje altijd een goed idee

4 augustus 2019 0 Door Tijn

Ieder mens is wel eens écht toe aan iets leuks. Een feestje op z’n tijd is voor veel mensen iets om naar uit te kijken en om echt van te genieten. Lekker samen met je vrienden en vriendinnen helemaal uit je dak gaan op de goede beats van de DJ of heerlijk dansen op de muziek van een goede band. Een drankje (of twee) erbij en je bent klaar om helemaal uit je dak te gaan.
Drugsverslaving

De voorbereiding voor een avondje uit begint al vroeg

Misschien ga je met je vrienden en vriendinnen ’s middags lekker koken en eten om je daarna gezellig samen om te kleden, op te tutten en alvast een lekker muziekje te draaien. Misschien ga jij met je vriendinnen en vrienden indrinken in een schuur in de buurt, muziek op standje 10 en misschien nog een patatje scoren. Iedereen beleeft deze voorbereiding anders. In sommige gevallen kiezen mensen ervoor om even een lijntje te snuiven. Maar pas op: een drugsverslaving ligt op de loer. Ook bij recreatief gebruik.

Het feestje zelf

Het kan zijn dat de voorbereiding op het feestje zo leuk en gezellig is dat het feest zelf een beetje tegenvalt. Aan de andere kant, je hebt toegeleefd naar juist dit feest, dus je zult het sowieso naar je zin hebben. Zeker wanneer je favoriete DJ draait of je favoriete band speelt. Als je dan ook nog eens leuke mensen te spreken krijgt, dan is je avond helemaal compleet. Het kan ook zomaar zijn dat je op dit feestje mensen uit je verleden tegen komt die je altijd nog eens graag zou willen spreken. Of misschien loop je hier de liefde van je leven wel tegen het lijf. Het kan allemaal!

De kater komt later

Helaas, waar alcohol genuttigd wordt, ligt een kater op de loer. Je drinkt, zeker als het gezellig is en je niet hoeft te rijden, al snel een glaasje (of twee) te veel. En dat maakt heus niet uit. Tot je de volgende ochtend (middag?) wakker wordt. Dan heb je het gevoel dat je een te krap petje op hebt gehad, heb je spierpijn in je hele lijf en je mond… daar helpt geen tube tandpasta tegen. Wat je dan het best kunt doen? Water drinken. Twee paracetamolletjes nemen. Een flinke boterham met kaas eten. Nog meer water drinken. Weer gaan slapen. En dan maar hopen dat je je snel beter voelt. Volgende week weer een feestje!