Afslanken op effectieve wijze

Afslanken op effectieve wijze

14 december 2020 0 Door Tijn

Effectief vermageren is iets wat we allemaal wel willen. Toch is het vaak moeilijker om die kilo’s kwijt te raken dan we zouden willen. Vastberadenheid en discipline zijn nodig om je uiteindelijke doel te behalen. Gelukkig is het niet langer een strijd van honger en eten verbannen. Afslanken kan ook op een leuke manier en bovenal ook lekkere manier. Je hoeft niet alleen maar groentes te eten om af te slanken. Gezond eten kan op vele manieren. Bijvoorbeeld een portie minder, de verhoudingen veranderen en nieuwe gezonde producten uitproberen.

Kleine veranderingen

Afslanken is meestal niet zo leuk. Bij veel diëten wordt er alleen maar gefocust op de dingen die je niet mag. Je maakt recepten die eigenlijk niet zo lekker zijn en vaak heb je gewoon heel veel trek gedurende de dag. Natuurlijk hoort dat er een beetje bij, maar het leven moet wel gewoon leuk blijven. Begin daarom in het dagelijks leven eens met kleine veranderingen. Door bijvoorbeeld vaker de trap te nemen dan de lift, beweeg je direct meer. Vul niet een hele fles met water, maar loop een paar keer heen en weer om een glaasje water te halen tijdens het werk. In plaats van een croissantje bij de koffie, neem je nu een appel. Het zijn de kleine dingen die het hem doen.

Het dieet

Een dieet is eigenlijk de manier waarop je eet. Wat jij dagelijks eet en de hoeveelheid die je dagelijks beweegt zijn terug te zien in jouw lichaam. Daarom is het woord dieet ook niet helemaal correct als je effectief wil afslanken. Een verbeterde levensstijl is daarom een betere omschrijving. Dat bevat namelijk ook de beweging die je aan je leven toepast, de keuzes die je nu bewust maakt. Een verbeterde levensstijl is een stuk makkelijker vol te houden dan een crashdieet van een aantal weken.

Afslanken en genieten

Lekker eten is belangrijk. Een saai en smakeloos bord vol met groente wil niemand opeten. Gelukkig kan gezond eten ook heel lekker zijn. Daardoor blijf je genieten van het eten. Houd in de afvallen app bij wat je eet en ontdek nieuwe lekkere recepten. Op deze manier is het ook nog leuk om samen te eten. Nodig vrienden of vriendinnen uit en eet samen een lekker gerecht. Betrek de familie bij jouw nieuwe eetpatroon en wie weet inspireer jij wel iemand anders om ook lekker en gezond te eten!